't Gadehuis

't gadehuis

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Lampe Berger huisparfums

De oorsprong in 1898

Het was in 1898, toen het ongelofelijke verhaal van Lampe Berger begon. Om het belangrijkste probleem van zijn tijd aan te pakken, de steriliteit in ziekenhuizen, vond apotheker Maurice Berger in 1898 het diffusiesysteem met katalyse uit. Daar vroeg hij octrooi op aan. De revolutionaire technologie, die de atmosfeer van afgesloten ruimten zuiverde, gaf hem het lumineuze idee om er parfum aan toe te voegen. Het werd al snel in privéwoningen gebruikt, waardoor het bedrijf Lampe Berger ontstond en zo ook de Lampe Berger huisparfums.

Collectors item

Het kleine model dat slechte geuren vernietigde, zag haar hoogtepunt rond 1930. Geuren zorgden voor een dimensie van plezier; de Lampe Berger werd een collectors item. Elke Lampe Berger wordt geassocieerd met een ontwerper en grote fabrikant zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique. Vervolgens de top porselein producenten van de jaren 1950. Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette en Picasso hadden elk hun eigen Lampe Berger. Dit systeem bleef evolueren en werd voortdurend verbeterd, waardoor het relevant bleef in het leven van de 21ste eeuw.

Lampe Berger Huisparfums

 

Ieder jaar verkoopt Lampe Berger meer dan 5 miljoen liter huisparfums en 800,000 Lampe Berger modellen over de hele wereld. Meer dan een eeuw nadat het werd uitgevonden is Lampe Berger nog steeds een groot succes! En dan nu Lampe Berger huisparfums bij ’t Gadehuis! Blij en trots dat wij dit kwalitatief hoogstaande merk mogen verkopen.

Lifestyle winkel in Doorn

Kom langs bij onze lifestyle winkel in Doorn. Heeft u vragen over onze interieur accessoires en collecties? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt altijd even bellen naar 0343 – 477441 of mailen naar info@gadehuis.nl. Wij bieden een breed assortiment aan woonartikelen. Denk aan kussens, tapijten, vloerkleden, badmatten, textiel en linnen, bestek en keukengerei en lampen. U zult zich prima vermaken in onze lifestyle winkel!

Volg ons ook op Facebook!