't Gadehuis

't gadehuis

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Silk Route

Silk Route is een van de meest toonaangevende merken in sjaals en sieraden in Europa en daarbuiten. Producten van Silk Route worden verkocht in boetieken en winkelketens. Zij bezoeken ook verschillende beurzen waar hun collectie te bewonderen is.

Geschiedenis van Silk Route

De oprichters van Silk Route reizen sinds 1975 de wereld rond. Ze kochten en kopen nog steeds de meest rijke en hoogwaardige stoffen. Er zijn sterke relaties met leveranciers tot stand gekomen, die zelfs tot op heden bestaan. De fascinatie voor stoffen, ontwerpen en reizen staat centraal in dit familiebedrijf. Als eerbetoon aan de inspanningen van de oprichters werd de naam Zijderoute gekozen voor het merk.

Duurzaamheid

Bij Silk Route streven ze naar duurzaamheid. Ze geloven niet in snelle mode, kiezen voor goede kwaliteit en creëren ontwerpen die niet alleen geschikt zijn om te combineren met mode van het huidige seizoen, maar ook voor vele komende seizoenen. Hoewel Silk Route voortdurend nieuwe ontwerpen ontwikkelt, zal je zien dat sommige stijlen elk seizoen terugkeren.

Daarnaast richten ze zich op het minimaliseren van de impact op het milieu. Zo ontwikkelen ze elk jaar 2 collecties. De collecties worden vanuit het verre oosten in één partij over zee verzonden om zo min mogelijk transport te gebruiken.

Kwaliteit

Hun keuze voor uitstekende kwaliteit en duurzaamheid is verweven met een gevoel voor rechtvaardigheid: ze geloven in de totale keten van het maken en produceren van onze accessoires waar alle partijen van zouden moeten profiteren. Voor hen is dit gezond verstand. Ze reizen zelf naar de fabrieken en willen de mensen waarmee ze zaken doen ontmoeten. Zo kunnen ze zien hoe hun fabrieken zijn opgezet en hoe zij hun personeel behandelen.

Gedragscode

De Gedragscode voor de leveranciers richt zich op eerlijke en veilige arbeids-, gezondheids- en milieupraktijken. Dit betekent onder andere geen kinderarbeid, geen dwangarbeid en een gezonde en veilige werkomgeving. Wij dulden geen discriminatie, intimidatie of misbruik. Silk Route staat voor eerlijke werktijden en eerlijke lonen.

Volg ons ook op Facebook!