't Gadehuis

't gadehuis

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Petit Bateau

Het Franse kinderkleding merk Petit Bateau werd officieel opgericht in 1920. De naam “Petit Bateau” heeft het merk te danken aan een Frans kinderliedje, en wordt al ruim een eeuw doorgegeven van generatie naar generatie. Doordat de kleding van Petit Bateau voor de allerkleinsten is, is het van belang dat de kwaliteit optimaal is. Zo bevat de kleding bijvoorbeeld platte naden, dit voorkomt dat de stof op de huid van de allerkleinsten gaat schuren en niet comfortabel zit. De ontwerpen hebben een kenmerkende uitstraling en zijn stuk voor stuk uniek. Bent u opzoek naar kledingstukken van dit merk? Dan bent u bij ’t Gadehuis aan het juiste adres, wij helpen u graag verder in het uitkiezen van de mooiste Franse ontwerpen.

De collectie van Petit Bateau

De oprichting van het merk stamt uit 1920, echter opende in 1893 Pierre valton, de latere oprichter, al een breifabriek. Vanaf moment één stonden de zeer strenge kwaliteitseisen en normen centraal bij de productie van kinderkleding. Geen losse knoopjes of schurende materialen, alle ontwerpen worden gemaakt van zacht katoen of fluwelen materialen. Petit Bateau staat bekend om een aantal iconische ontwerpen. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan de oliejas, de op marineofficieren geïnspireerde caban en de welbekende gestreepte kledingstukken. Ook mag u de allerzachtste Petit Bateau knuffel voor de allerkleinsten niet vergeten in het iconische lijstje!

Naast de iconische ontwerpen van het merk wordt er ook gewerkt met kenmerkende materialen en afwerkingen. Hier kunt u denken aan de pyjama’s die gemaakt worden van bouclébadstof of boucléfluweel. Dit geeft een extra comfortabel, zacht en warm gevoel tijdens de nachten. Tot slot zijn de kinderontwerpen vaak te herkennen door de picosteek en een gekartelde boord, beide zijn uitvoerig terug te vinden in de Franse historische kledingstukken.

Kom eens langs en bekijk onze collectie

Bent u geïnteresseerd in het bovenstaande merk of wilt u de producten eens bekijken? Kom dan vooral langs bij ons in Doorn. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over een ander merk? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 0343-477441 of u kunt mailen naar info@gadehuis.nl. Wij begroeten u graag!

Volg ons ook op Facebook!