't Gadehuis

't gadehuis

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Kelim tapijten en kussens

Kelim tapijten en kussens maken uw kamer helemaal af! De schitterende handgeweven tapijten zijn echte kunstwerken. Al onze tapijten worden met de hand vervaardigd en geselecteerd in het land van herkomst. Onze Kelim tapijten vinden hun oorsprong in onder andere Iran, Nepal, Afghanistan, Pakistan, China, India, Turkije en Marokko.

Wat is een Kelim tapijt?

Een Kelim (of Kelim tapijt) is een plat handgeweven tapijt dat is voorzien van complexe patronen. De meeste Kelims komen oorspronkelijk uit Azië. De vroegste vormen van Kelim tapijten zijn ontdekt in de Balkan en Pakistan. De Kelim is het meest populair in Shiraz, Iran, Anatolië, Senné en Bidzjar.

De Kelim is zo bijzonder vanwege de weeftechniek. Er is geen voor- of achterkant gezien de patronen aan beide zijden van het tapijt meestal gelijk zijn. De meeste tapijten worden gemaakt van wol. De scheringdraden zijn meestal van katoen. De traditionele kelim kleuren zijn rood, roze, ivoor, blauw en groen.

’t Gadehuis voor een unieke selectie aan Kelim tapijten en kussens

Wij werken al vele jaren samen met onze vertrouwde leverancier. De leverancier onderhoudt hecht contact met de knoperijen in de landen van herkomst. Het resultaat hiervan is dat wij keer op keer over een daadwerkelijk uniek aanbod aan Kelim tapijten beschikken. Mocht u een uitgebreidere selectie willen bekijken van tapijten, nodigen wij u ook van harte uit om een bezoek te brengen aan de showroom van onze leverancier. Een kelim tapijt heeft vele toepassingen. De tapijten kunnen gebruikt worden als wand- en vloerkleed. Moslims gebruiken de Kelims ook regelmatig als bidkleed.

Interesse in kelim tapijten en bijbehorende kussens?

Heeft u interesse gekregen in een mooi kelim tapijt? Graag helpen wij u met de keuze van een tapijt en eventueel bijbehorende accessoires zoals kussens. Kom eens een kijkje nemen in onze mooie woonwinkel in Doorn! ’t Gadehuis is een schatkamer vol leuke en intrigerende woonideeën die u eenvoudig ook bij u thuis kunt toepassen! Wij helpen u graag een goede keuze te maken uit onze collectie. Ook voor woonadvies kunt u dus met een gerust hart bij ’t Gadehuis terecht. Heeft u vragen over het merk of een specifiek product? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0343 – 477441 of u kunt mailen naar info@gadehuis.nl. Mogen wij u binnenkort verwelkomen in ’t Gadehuis?

Volg ons ook op Facebook!