't Gadehuis

't gadehuis

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Authentieke meubelen, woonaccessoires, lifestyle en mode

Janod

Janod is een Frans merk dat zich specialiseert in traditioneel speelgoed en spelletjes die van hout en karton gemaakt zijn. Het bestaat al sinds 1970 en is nog steeds erg populair. Dit komt doordat Janod goed met de tijd mee heeft kunnen gaan. Het merk is gestart door Louis Janod in het plaatsje Orgelet. Het merk focuste zich toen vooral op speelgoed als spinners en YoYo’s.

Ontwikkeling van de collectie

Vanaf 2004 is het bedrijf internationaal erg gegroeid. Vervolgens is in 2006 het bekende caramel paardje van Janod in de collectie opgenomen. Deze is sindsdien erg populair en gewild onder de kinderen. In 2008 heeft Janod zijn wereldberoemde bestseller: The Magnetic Word Puzzle op de markt gebracht. Door de magneten blijven de stukjes goed zitten en kan de puzzel als die af is opgehangen worden aan de muur. Kinderen leren tijdens het leggen van de puzzel nieuwe dingen. Er zijn bijvoorbeeld veel puzzels van een wereldkaart. Door het leggen van de puzzel leren ze ook uit welke delen de wereld bestaat.

Zij zijn in 2009 een muziektak begonnen wat erg leuk is voor de kleintjes die van muziek houden. In 2016 zijn ze zelfs nog een creatieve tak begonnen. Ze hebben toen “Janod Workshops” gelanceerd. Dit speelgoed is erg leuk voor de creatieve kinderen van tussen de 4 en 12 jaar. Het merk heeft in de jaren hierna velen prijzen gewonnen om zijn inventieve en leerzame speelgoed.

Janod is een ideale mix van plezier en leren

Het speelgoed van Janod is ideaal voor kinderen, omdat ze tijdens het plezier dat ze beleven als ze met het speelgoed spelen ook wat leren. Daarom is het aan te raden voor ieder kleintje. Tevens is er voor bijna ieder kind wat wils, gezien de brede collectie die Janod in de loop van de tijd op de markt heeft gebracht. Is uw kind leergierig, muzikant of juist creatief? Geen probleem! Dan is er sowieso wat geschikts bij voor uw kind.

Kom eens langs en bekijk onze collectie!

Als u graag speelgoed van Janod voor uw kind wilt bekijken, en wellicht kopen, kom dan eens langs bij ons in de winkel. Wij verkopen ook speelgoed van andere merken mocht er toch niks voor uw kind bijzitten. Als u vragen heeft over Janod of over onze collectie neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Volg ons ook op Facebook!